18 Şubat 2014 Salı

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan başta CHP ve Cemaat'i hedef tahtasına oturttu, çok sert konuştu.

"HOCANIZIN ANANASLI KASETİNİ YAYINLAYIN"
Kılıçdaroğlu'na sert bir şekilde seslenen Başbakan Erdoğan, CHP'nin geçtiğimiz haftaki grup toplantısında kendisinin ses kaydınının dinletilmesini eleştirdi. "CHP'ye çağrı yapıyorum. Arkanızdaki perdeden CHP eski başkanınızın görüntülerini de yayınlayın." dedi. Yine Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan daha sert bir şekilde Fethullah Gülen'i işaret ederek, "Patronunun ananaslı, tesbihli, Ugandalı ses kaydını da yayınla. Açın beddua görüntülerini Hocanız dua etsin siz de CHP grubunda hep beraber amin deyin." şeklinde konuştu.

'BİR POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU'
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Dün Maltepe'de polis memurlarımıza menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bir polisimiz şehit oldu, bir polisimiz yaralandı. Yine Taksim’de bir binada meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan altı vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Marmaray'daki kazılar sayesinde İstanbul’un bilinen tarihi 8 bin 500 yıl öncesine kadar belirlenmiş oldu.

'YETİŞEMEDİKLERİ ÜZÜME KORUK DİYORLAR, OLAY BU'
Tarihi dokunun zarar görmemesi için titreşim ve özel ray bağlantıları yapıldı. Hattın en önemli yapısı Haliç üzerine inşa ettiğimiz köprü oldu. Bu köprü İstanbul turizmine de büyük katkı sağlayacak. Belediyecilik nedir bilmeyen birileri de bu köprüyle ilgili İstanbul’un siluetini bozuyor gibi yakıştırmalar yapıyor. Hiç de böyle alakasız bir yaklaşım, yakıştırma. Yetişemedikleri üzüme koruk diyorlar, olay bu. Ve gerek trenle üzerinden geçerken, gerekse seyir terasından haliç’i seyretmek gerçekten bir başka insana mutluluk veriyor.

'CHP'DEN İSTANBUL'U ALDIĞIMIZDA KOKUDAN GEÇİLMİYORDU'
İnanıyorum ki turistler için o farklı bir imkan sağlayacak. Birileri de balık tutuyor köprü üzerinde. Ben belediye başkanı olduğum zaman bırakın oradan balık tutmayı, kara parçalarından geçilmiyordu. Şimdi balık tutuyorsanız onun sebebi biziz biz. CHP’den İstanbul’u aldığımız zaman kokudan geçilmiyordu. Haliç’te mikro biyolojik noktada temizlik diye bir şey yoktu. Tamamen haliç tükenmişti. Sizin çevrecilikle ne alakanız var ya? Şimdi orada balık avlıyorsunuz, buraya nasıl geldik, bunları nasıl tutuyoruz bunun farkında değilsiniz.

'YAYGARA KOPARANLAR VAR'
Önümüzdeki aylar itibariyle geniş bant internete sahip okul sayımız 50 bine ulaşacak. 11 yıl önce okullarımızda bilgisayar ve internet yok denecek kadar azdı. Şu anda bir milyon bilgisayar var. Şimdi bir kısım medyada, şurada burada, hükümet interneti yasaklıyor, sansür getiriyor diye afedersiniz yaygara koparanlar var. Milletim kimin ne yaptığını yaşayarak görüyor.

'İŞİN ASLI FARKLI...'
Bakın biz laf üretmiyoruz, biz icraat üretiyoruz. Dün 100 bin çocuğumuz evlerine ellerinde tablet bilgisayarlarla gitti. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz etkileşimli tahtayla internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl olur da internete karşısınız yaftası yapıştırılması çalışıyor. Bu medyanın plazalarda attığı manşetlerle, anadoluda trakyada milletin gördüğünü birbirini tutmuyor. Size dünyanın her yerinde gülerler. Ama maalesef dünyada da belli odaklar haberler yapıyorlar. İşin aslı farklı, haberler farklı.

'YANİ 20 BİN NİRE?'
Geniş bant internet aboneliği sayısı biz göreve geldiğimizde 20 bin idi. Şu anda geniş bant internet sayısı bugün 34 milyona ulaşmıştır. Yani 20 bin nire, 34 milyon nire? Bunu göremeyecek kadar gözler körelmiş. Siz yasakçı kadroya diktatör diye çamur atarsanız o çamur dönen, bu çamuru atanların yüzüne çarpar. Ancak burada bir çizgiyi net olarak ortaya koyacağız. Dün tablet dağıtım töreninde çocuklarımıza da tavsiyede bulundum. İnternet ve bilgisayar uygun şekilde kullanılmazsa, denetim altında olmazsa, yararlı bir araç olmaktan, eğitim aracı olmaktan çıkıyor çok acı sonuçları olan bir tehlikeye dönüşebiliyor.

'ARKADAŞIMIZIN ÇOCUKLARININ BAŞINA GELENİ ANLATMAK İSTİYORUM'
ABD’de bu tehdidi önlemene dönük çok sıkı tedbirler var. Avrupa’da düzenlemeler var. burada internetin nasıl bir tehdit olduğu görülmesi açısından bir çalışma arkadaşımızın çocuklarının başına geleni anlatmak istiyorum. 12-13 yaşlarındaki iki çocuk, internette gezinirken, karşılarına bir ekran görüntüsü çıkıyor. Ekran görüntüsünde çocuklardan birinin resmi var. Bilgisayarın kamerasından çekilmiş. Bilgisayara girmiş, kamerasını kontrol altına almış evin içindeki görüntüyü çekmiş. Sonra bir sayfaya yerleştiriyor. Sizi tanıyoruz, sizi biliyoruz, adresiniz elimizde, bir polisiz jandarmayız diyerek jandarma’nın MİT’in logolarını sayfaya yerleştirerek, hesaba para yatırmaları isteniyor. İnanın bir çok çocuk, korkuyla kendilerine ekrandan emredileni yapıyorlar. Bizim arkadaşımızın çocukları korkuyla ağlayarak babalarını arıyorlar. İşte bu internette yapılan belki de en basit dolandırıcılık şeklidir.

'AHLAKSIZLIĞA KARŞI TEDBİR ALINIYOR'
İnternete sansür gelmiyor, özgürlük kısıtlanmıyor. Sadece ahlaksızlığa şantaja karşı tedbir alınıyor. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır, ama katilin elinde can alır. Bu ayrıcalığı iyi tefrik etmemiz lazım. En fazla kaset saldırısına uğrayan tehdit edlien dizayn edilen CHP ve MHP’dir. Biz diğer partileri de alçakça tehditler karşısında koruma altına alıyoruz. CHP’de MHP’de içten içe bu düzenlemeyi savunuyorlar.

'O GÖRÜNTÜLERİ DE YAYINLAYIN'
CHP genel başkanı ses sistemi kurdurmuş. Yasak olan ses kayıtlarını dinletiyor. Bu dinlemeler hukuk çiğnenmek suretiyle dosyalara konulmuştur. Kamuoyuna sızdırılmıştır. Ortada bırakın hukuku çiğnemeyi, bırakın suç işlemeyi, çok açıkve net şekilde ihanet vardır. Madem öyle, madem kuralsızlık bu boyutlara ulaştı. CHP’ye çağrı yapıyorum. Bugün de arkanızdaki perdeden CHP eski genel başkanıyla ilgili internete verilen bizim engellediğimiz o görüntüleri de yayınlayın. Aynı şekilde yine genel başkan yardımcı mı bilemiyorum, onunla ilgili de yayınlar yapıldı. Onu da engelledik, onu da yayınlayın. Madem bu kadar ahlakı ayaklar altına alındınız, bugün de rüşvet pazarlıklarını, yamyam itiraflarını da yayınlayın. Eğer cesaretiniz varsa bugün de patronunuz ananaslı tespihli uganda’lı ses kayıtlarını yayınlayın. Açın o beddua görüntülerini, hocanız beddua etsin, siz de CHP’liler olarak hep birlikte amin deyin.

'ŞÖYLE BİR KARİKATÜR VAR BİR YERDE'
Bugün baktım bir tane şöyle karikatür var bi yerde. Malum medya diyeceğiz artık. İşe alınmada veya memur alımında jüri, karşısında imtihana girecek olan güya üç tane önünde AK Parti kendilerine göre parti koymuşlar. Üç tane AK Partili dolayısıyla onları devlete alıyor. Bunları siz yaptınız siz. Siz paralel devleti oluştururken sizin düşüncenizde olmayan kimseyi devlete almak istemediniz."

Ensonhaber






0 yorum for "Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısı konuşması"

Leave a reply