18 Şubat 2014 Salı

Vahdettin belgeseline TTK parası Sözcü'yü çıldırttı

Vahdettin belgeseli için Türk Tarih Kurumu'nun para yardımında bulunması ulusalcı gazete Sözcü'nün canını sıktı.

Sözcü gazetesi, Vahdettin belgeseli için Türk Tarih Kurumu bütçesinden kaynak sağlanmasını eleştiren bir habere imza attı. Sözcü, Arınç'ın CHP'li Gürkut Acar'ın soru önergesi için verdiği yanıtın üzerinden "Vahdettin belgeseline para harcanmasını" eleştirdi.

TTK BÜTÇESİNDEN 566 BİN TL SÖZCÜ'YÜ ÇILDIRTTI
TTK'nın desteği ile Vahdettin'i anlatan bir belgesel çekilmiş ve bu belgesel için TTK bütçesinden 566 bin TL harcanmıştı. Sözcü Atatürk'ün mirası olarak gördüğü TTK bütçesinin Vahdettin için kullanılmasına bozuldu.

"ATAYA SAYGISIZLIK" DİYE BAŞLIK ATTILAR
Sözcü'nün sitesinde de yer verdiği ve "Tarih Kurumu'ndan Ata'ya saygısızlık" başlığı ile sunduğu haberin sonunda Nutuk'ta Atatürk'ün Vahdettin'den "hain" diye söz ettiği bölümlere yer verildi.

ATATÜRK'ÜN MİRASI?
Yıllardır tarihçilerin tartıştığı konulardan biri de Atatürk'ün sühip olduğu varlıklardır. Hint ve Afgan müslümanlarından Kurtuluş Savaşı için gönderilen yardımlarla kurulan İş Bankası ve bu banka üzerinden sağlanan gelir, öteden beri Atatürk'ün mirası olarak kabul edilir ancak Vahdettin'in sürgüne giderken yanına "hiçbir maddi kaynak almadığı" akıllara dahi gelmez. Öte yandan Atatürk'ün Samsun'a çıkışını sağlayan kişinin de Vahdettin olduğu tarihçiler arasında sıkça gündeme gelen hatırlatmalardan biridir.

Ensonhaber






0 yorum for "Vahdettin belgeseline TTK parası Sözcü'yü çıldırttı"

Leave a reply