18 Şubat 2014 Salı

Ukrayna'da protestolar şiddetlendi: 9 ölü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah parlamentoya doğru yürüyüşe geçen göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 2'si polis 9 kişi yaşamını yitirdi.

Ukrayna'da 3 hafta aradan sonra başkent Kiev'de bugün yeniden sokak çatışmaları yaşandı. Sabah saatlerinde 20 binden fazla eylemci, parlamentoya doğru yürüyüşe geçti. Polis barikatlarını aşmaya çalışan göstericilerle, güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 2'si polis olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Onlarca kişi de yaralandığı söyleniyor.

BAŞKENT YANIYOR
Protestoların devam ettiği Kiev şehri savaş alanına döndü. Sabahtan beri süren çatışmalar sonrası şehirde yer yer yangınlar çıktığı görülüyor.

PARLAMENTODA KAPALI KALDILAR
Parlamento çevresinde şiddetlenen olaylar nedeniyle çok sayıda milletvekili ile meclis çalışanı parlamento binasında kapalı kaldı. Aynı saatlerde Avrupa Meydanı üzerindeki barikatlarda bulunan lastikler yakıldı.

ORDU EVİNİ ELE GEÇİRDİLER
Olaylar devam ederken yüzleri maskeli bir grup, iktidardaki Bölgeler Partisi'ne ait binaya molotof kokteyli ile saldırdı. Binanın birinci katında yangın çıkarken, görevliler binadan çıkmaya zorlandı. Burada eylemciler bir polis memurunu rehin aldı. Göstericiler, öğle saatlerinde Ordu Evi'ni ele geçirdi ve burayı sağlık merkezine dönüştürdü. Sokaklarda polisin barikat için yerleştirdiği çok sayıda resmi aracın ateşe verildiği, en az altı emniyet görevlisinin rehin alındığı belirtildi.






0 yorum for "Ukrayna'da protestolar şiddetlendi: 9 ölü"

Leave a reply